Cola Zero och Top Model Sverige

Sitter och dricker en Cola Zero och kikar på första avsnittet av Top Model Sverige. Jag brukar aldrig dricka lightläsk, tycker det är vedervärdigt. Dricker inte alls särskilt mycket läsk normalt så jag tycker inte att det spelar någon roll om jag dricker "riktig" när jag väl gör det. Men jag läste att light var bra när man pulverdietade, då aspartamet får fart på magen som annars är lite trög. Jag är väldigt anti aspartam vanligtvis, men VLCD-produkterna innehåller ändå sötningsmedel, so what the heck.

I alla fall så smakade det bättre än förväntat. Köpte både en Zero och en Light. Zeron var god i alla fall. Trevligt med variation till vatten/pulvershakesen! Kan tänka mig att dricka nån emellanåt under VLCD.

För övrigt så älskar jag att kika på program som Top Model, Victorias Secret Fashion Show m.fl. för det ger en motivation att fortsätta. Jag vill också vara så där smal och jag ska bannemej lyckas bli det!

(Men jag måste säga att många i Top Model är smala, men otränade? VS är bäst!)

16:e dagen med VLCD - 69,6 kg idag, igen..

Jag väger fortfarande 69,6 kg. Vilket innebär att jag stått still sen den 25:e, dvs i 6 hela dagar. Frustrerande. Hey, det är inte uppåt i alla fall..

Jag hoppas innerligt att det är pga att det är den där tiden i månaden, men jag kan inte låta bli att bli något nedslagen av de vissna resultaten. Jag kommer i alla fall inte avbryta min kur, utan härda ut hela den planerade tiden som är t.o.m nu på söndag. Förhoppningsvis blir det stor skillnad när den där tiden i månaden är över.

Jag har även funderat på att köra lite "övertid" och köra halva eller hela nästa vecka också, får se hur det blir med det. Vill inte tänja på gränserna allt för mycket. Kartongerna anger 2 till 3 veckor utan läkares inrådan, dock så tror jag att de tar i i underkant för att skydda sig själva juridiskt. Så det bör inte vara någon fara.


Thinspiration - Svartvita skönheter
Tjejer med kroppar som kan skära genom stål

Det jag ser fram emot..


15:e dagen med VLCD - Inte alls kul att väga sig..

69,6 kg. Vilket bakslag! Jag har alltså inte gått ner ett dugg på halva veckan! Hoppas verkligen att det är pga vattenvikt jag samlat på mig för att jag åt två bars i helgen/det är dags för den där veckan i månaden. Särskilt motiverande är det inte i alla fall..

Känns som att delmålet 66 kg är ganska långt borta nu. Mitt mål är att nå det den 13/2, dvs om två veckor. Om det inte händer något drastiskt nu i veckan med viktnedgången får jag väl lov att köra på pulverdiet en vecka till. Då blir det en månad. Längre än så vågar jag dock inte hålla på. Texten på kartongerna säger mellan 2-3 veckor på ren kur utan läkares inrådan. Den gränsen vill jag inte tänja allt för mycket på. Jag måste kunna prestera i jobb och skola också.


En biverkning av VLCD / pulverdiet?

Okej, detta är kanske lite personligt. Men det är meningen att jag ska vara personlig, annars är det ingen idé att skriva om man inte får med hela bilden. Dessutom är mens så naturligt som det kan bli.

Det jag vill komma till är att sedan jag började med VLCD/pulverdiet för två veckor sedan så har jag haft blödningar till och från, framförallt den senaste veckan. Enligt mina uträkningar är det dags för den där tiden i månaden först nästa vecka. Verkar som att dieten rubbar cykeln. Jag har i alla fall inte haft nån värk, vilket jag alltid har. Ska bli intressant att se om den kommer på riktigt nu i veckan. Hoppas i alla fall att detta inte påverkar min kropp negativt! Men jag skulle bli mer orolig om den försvann helt. Det har jag hört att det kan hända anorektiker. Men jag är ju lågt ifrån att vara det!

Sen så undrar jag även om jag kommer lägga på mig vattenvikt, sådär som man gör under den tiden, eller om det redan är avklarat eftersom den redan håller på? Har jag tur så ligger jag redan ett eller två kilo plus pga detta, som sedan försvinner. Hoppas.

Candice Swanepoel skakar det mamma gav henne

Candice Swanepoel - Innehavaren av min drömkropp

Tips om att skaffa en blogg om VLCD/pulverdiet

Vill bara tipsa alla som kör VLCD och pulverdiet att skaffa en blogg!

Jag tycker att det gör det hela så mycket lättare. Dels så får man en bra överblick över ens resultat, jag kan exempelvis lätt gå tillbaka och detaljerat se hur det gick för mig när jag körde pulverdiet i somras och jämföra. Sen så får det i alla fall mig att skärpa mig mer när andra kan se min process. För jag vill verkligen vara ärlig här på bloggen. Fuskar jag, så skriver jag det också. Och det vill jag ju inte behöva göra såklart :)


14:e dagen med VLCD - Bara en tredjedel kvar!

Idag vägde jag 69,3 kg. Stod 68,8 först och jag blev glad, men sen ångrade vågen sig och efter många omvägningar är 69,3 kg fastställt. Idag är det förresten 14:e dagen på kuren och jag har bara en vecka kvar, det kommer ju gå gallant! Funderar lite på att förlänga kuren med en vecka, får se hur jag gör. Jag kommer i alla fall köra en avfasning, där jag både äter mat och dricker pulverdiet för att kroppen inte ska få en chock.

Helgen har varit tung. Det är ganska så lätt på vardagar när man jobbar, men när man är ledig på helgen är livet svårt utan mat. Därför har jag tillåtit mig att ta en Nutrilettbar om dagen. Dessa byter jag

ut mot två av pulverpåsarna, då barsen innehåller dubbla mängden kcal och kolhydrater. Det är gott att få tugga lite. Men jag ska inte låta det bli en vana att göra varje dag.

Kom precis in från en långprommenad. Härligt att få uppleva solen för en gångs skull! Men nu längtar jag till sommaren.
Tänk att få känna sig snygg i bikini för en gångs skull!


Fuskat med en Nutrilettbar och tips om psylliumfrö

Åt en bar nyss. Kanske inte jättesmart, men nu är det gjort. Innan idag har jag redan druckit två shakes. Så egentligen borde jag hoppa över shake nr 3 och 4, för att bara ta den 5:e ikväll. En bar innehåller dubbla mängden kcal. Ska försöka hålla mig!

Läste ett tips om att dricka psylliumfrön, även kallat loppfrön. Jag vet sedan innan att dessa har en egenskap att sänka GI-nivån på en måltid, mättar bra och innehåller mycket vattenlösliga fibrer. Därför har jag alltid haft dem på min frukostyoughurt, men aldrig tänkt på att använda dem vid pulverdiet då det ska vara strikt hållet med enbart påsarna och vanligt vatten. Dock så passerar pyslliumfröna kroppen utan att någon näring kan tas upp.

För att lindra hunger under VLCD kan man därför dricka ett glas med vatten och en eller två nypor pyslliumfrö. Drick dem omedelbart. De sväller till 300 ggr sin storlek och skapar mättnadskänsla.

Efterlyser bra bloggar om VLCD/pulverdiet!

Känner att jag har genomsökt google på bra länktips till folk som bloggar om VLCD och pulverdieter. Men utbudet är väldigt krasst. Framförallt vill jag läsa om dem som ligger i ungefär samma viktklass som mig. Om någon väger 140 kg känns det lite orelevant då skillnaden är så stor...

Jag har hittills bara hittat en (två) bloggar av en tjej som är rikigt bra och inspirerande. Hon började med http://vanillacupcakes.blogg.se och gick sedan över till http://hejaelin.webblogg.se/. Mycket läsvärt!

Min vikt dag för dag sedan VLCD-start

Som jag sagt innan så är 73 kg inte min startvikt, utan det är mer än så. Snarare 73,5 kg. Men eftersom jag inte minns vad jag vägde vid start så har jag valt 73, för att inte råka överskatta viktnedgången.

Det jag även kan påpeka är att jag väger mig på morgonen. Så exempelvis vikt dag 8 menas påbörjad dag 8 med VLCD-kur, dock så är det bara 7 hela dagar med VLCD som gått.


Dag
/ Nuvarande vikt / Viktförändring föregående resultat / Viktförändring total

Dag 01 16/01: 73,0 kg (-00,0 kg / -00,0 kg)  <- VLCD BÖRJAR
Dag 02 17/01: 73,0 kg (-00,0 kg / -00,0 kg)
Dag 03 18/01: 72,0 kg (-01,0 kg / -01,0 kg)
Dag 04 19/01: 71,7 kg (-00,3 kg / -01,3 kg)
Dag 05 20/01: 71,2 kg (-00,5 kg / -01,8 kg) 
Dag 06 21/01: 70,6 kg (-00,6 kg / -02,4 kg)
Dag 07 22/01: 70,6 kg (-00,0 kg / -02,4 kg) 
Dag 08 23/01: 70,6 kg (-00,0 kg / -02,4 kg)
Dag 09 24/01: 70,2 kg (-00,4 kg / -02,8 kg)
Dag 10 25/01: 69,5 kg (-00,7 kg / -03,5 kg)
Dag 11 26/01: 69,5 kg (-00,0 kg / -03,5 kg)
Dag 12 27/01: 69,8 kg (+00,3 kg / -03,2 kg)
Dag 13 28/01: 69,5 kg (-00,3 kg / -03,5 kg)  <- IDAG

Kilon kvar till målet: 11,5 kg

Startläge är 73 kg
Delmål 1 är 66 kg (-7 kg) siktar på att nå detta inom 4 veckor från start (den 13/2)
Delmål 2 är 63 kg (-10 kg) siktar på att nå detta inom 8 veckor från start (den 12/3)
Delmål 3 är 60 kg (-13 kg) siktar på att nå detta inom 12 veckor från start (den 9/4)
Slutmålet är 58 kg (-15 kg) som jag ska nå innan sommaren och därefter behålla i framtiden!

13:e dagen med VLCD - Lite trögt nu

Idag väger jag 69,5 kg igen enligt vågen. Jag hade hoppats på några hekto mindre än så. Dessutom känns det som att jag har lite dåligt med vatten i kroppen just nu.

Jag hoppas på att komma ner på minst 69 kg senast måndag morgon. Annars blir det väldigt svårt att ta sig ner till första målvikten 66 kg på bara en vecka. Att bli av med 3 kg på 7 dagar känns ganska så svårt, framförallt i slutet av kuren. Under den här veckan har jag bara gått ner 1,1 kg på 5 dagar. Jag hoppas att det slutar på 2 kg!


Mina mått jämfört med för 9 dagar sedan

Tänkte ta och mäta mig för att se vilken förändring som skett där. Senaste gången jag mätte mig var den 19:e, vilket var 9 dagar sedan. De måtten tog jag efter 3 dagar med kuren.

Mina mått den 28/1:

Höger överarm: 33 cm (- 0,5 cm)
Vänster överarm: 33 cm (- 0,5 cm)
Byst: 98 cm (- 1 cm)
Under byst: 79 cm (- 2 cm)
Midja: 71,5 cm (- 3 cm)
Mage: 91 cm (- 3 cm)
Stuss: 104,5 cm (- 2 cm)
Höger lår: 62 cm (- 2 cm)
Vänster lår: 60 cm (- 2 cm)

Mina mått den 19/1:

Höger överarm: 33,5 cm
Vänster överarm: 33,5 cm
Byst: 99 cm
Under byst: 81 cm
Midja: 74,5 cm
Mage: 94 cm
Stuss: 106 cm
Höger lår: 64 cm
Vänster lår: 62 cm

12:e dagen med VLCD - En liten motgång..

Idag vägde jag 69,8 kg helt plötsligt, vilket innebär att jag "gått upp" 3 hekto från igår. Men jag vet att jag inte gått upp i faktisk vikt, då jag lever på grovt kcal-underskott, utan jag hade nog en lägre vattenmängd i kroppen när jag vägde mig igår. Är dock lite trist, nu är jag 1,8 kg istället för 1,5 kg ifrån att nå 68 kg denna vecka. Ska bli intressant att se vad vågen säger imorgon!

Jag kan dock bekänna att igår åt jag två pepparkakor, två skivor ost och en sked broccolisoppa. Men jag förutsätter att det inte hade för stor betydelse, mer än att magen började knorra när den fick lite fast föda i sig. Jag undrar vad som händer med kuren när man äter lite. Man ligger ju fortfarande på väldigt stort kcal underskott. Vissa säger att man faller ur ketos. Men jag tror inte man hamnar i ketos under en sån här kur, man får i sig för många kolhydrater för det. Det enda jag tror påverkar är att man blir hungrigare av sig.

11:e dagen med pulverdiet - Hälften klart!

Nu är halva kuren avklarad! Jag har bara hälften kvar att ta mig igenom, dvs 10 dagar. Jag har även gått ner hälften av det jag planerat att gå ner totalt, 3,5 kg av 7.

Egentligen har jag gått ner lite mer än 3,5 kg, snarare 4 kg eftersom jag vägde mer än 73 kg när jag började kuren. Men jag satte min startvikt på 73 kg eftersom jag var osäker på hur mycket. Den låg på 73 - 73,8 kg i alla fall. Bättre att sätta lite för lågt så man inte överskattar sin viktnedgång.

Idag väger ja i alla fall lika som igår, 69,5 kg. Verkar ta viktnedgången lite stötvis. Det står stilla två tre dagar, sen rasslar det bort ett halvkilo. Jag hoppas att jag kommer ner på runt 68 kg den här veckan, annars blir det svårt att nå målvikten 66 kg när nästa vecka är över.

Pulverdiet är inte dyrt, tvärt om!

Får höra och läser på flera ställen att pulverdiet skulle vara dyrt. På vilket sätt då undrar jag? En påse kostar ca 8 - 15 kr/st vilket innebär att ens matkostnad hamnar på kring 40 - 75 kr/dag. Det är vad min lunch normalt landar på. Så vilka kommer under den summan normalt för en hel dags matkostnad? Inte många.

Med andra ord är det oerhört ekonomiskt och prisvärt att gå på pulverdiet. Man undviker ju även extrautgifter utöver maten som läsk, godis och fika. Jag kommer alltså ha sparat en massa pengar under min kur!

Dricker lite buljong för omväxlingens skull

Är lite less på att bara dricka söta shakes och sopporna är jag inte särskilt förtjust i. Ska kanske gå förbi Apoteket och köpa Nutrilett Vegetable Soup, den är helt okej men lite dyr i förhållande till Allevos soppor som finns i matbutik.

Nu har jag i alla fall kokat upp lite vatten och lagt i en tredjedels grönsaksbuljongtärning. Räknade ut att det blir ca 10 kcal totalt, så jag tror knappast att det kommer påverka min kur. Dessutom är det väl ganska så lika innehåll som delar av sopporna. Det negativa är väl att det är inte så bra att jag får i mig extra salt. Men å andra sidan så måste jag ju ha salt i pulversopporna också, för att de ska gå ner.

Det smakar i alla fall som man kan förvänta sig, nämligen buljong. Men det är gott med omväxlingen!

10:e dagen med VLCD - Nu går det undan!

69,5 kg sa vågen att jag vägde nu imorse. Hurra! Äntligen väger jag 60-nånting igen! Verkar som det äntligen har rasslat loss efter några riktigt tröga dagar. Det innebär att jag bara har 3,5 kilon kvar till delmål ett - att väga 66 kg efter avklarad VLCD-kur.

Känns som att det kan vara möjligt, då jag gått ner 3,5 - 4 kg på 9 dagar av de totalt 21 jag ska köra. Jag har med andra ord 12 dagar på mig att gå ner lika mycket. Jag kommer förvisso inte bli besviken om det slutar på 67 kg heller, men ju mindre desto bättre!


9:e dagen med VLCD - Nu går det neråt igen!

Vägde 70,2 kg idag, vilket innebär att kilona börjar trilla neråt igen efter att ha stått still i tre dagar. Härligt! Hoppas de kommer i rullning och att det går undan lite nu. Skulle vara skönt att komma ner under 70-strecket och väga 60-nånting igen. Bara det känns mentalt bättre.

Min målvikt efter att treveckorskuren är avslutad är 66 kg. Sen ska jag gå ner de resterande 8 kilona som är kvar till 58 kg under våren genom träning och bra kost. Kanske kör jag en till VLCD-kur innan semestern för att deffa lite, det beror lite på hur jag ligger till då.

Breda höfter är bra för hälsan

Läste idag att breda höfter och smal midja, en såkallad timglas- eller päronformad kroppstyp, är bra för hälsan. Den äppelformade är den farligaste, när fettet sitter kring buken. Vilken tur att jag har timglasformad kropp!

"Höftfettet har rentav visat sig ha en skyddande effekt mot diabetes och hjärt-kärlsjukdomar"

"Resultaten innebär att en person med breda höfter och smal midja finns i lägre änden av riskskalan medan den som har smala höfter och högt midjemått löper högst risk för hälsan"


"Tydligast var skillnaden när det gällde hjärtinfarkt och andra hjärt- och kärlsjukdomar. Men också för diabetes spelade höftbredden in"


Läs mer på DN.se, Aftonbladet.se eller Expressen.se

Nu står det still på vågen...

70,6 kg idag, igen.

Känns lite omotiverande, men jag förstår att man inte går ner ett kilo över en natt. Men efter tre invägningar bör jag väl ha tappat något hekto ändå? 3 hekto om dagen är rimligt om man kan gå ner lite över 2 kg/vecka, men det kanske inte är någon sanning. Å andra sidan har jag gått ner ca 2,5 - 3 kg redan på 7 dagar. Man får väl se det på det sättet, att jag förlorat den vikt jag kunnat under denna vecka.

Hoppas det rasslar till och jag blir av med några stycken till denna vecka!

Imorgon ska jag ta mina mått igen i alla fall för att se om det skett något på den fronten. Det är ju det som är intressantast, inte vad vågen säger! Men jag känner att byxorna sitter lösare och det är jätteskönt.

Samma vikt som igår och en liten bekännelse

Idag stod vågen fortfarande på 70,6 kg. Jag hade på känn att det inte skulle ha skett en större viktnedgång, då jag minskade 0,6 kg igår och kände mig lite uttrokad. Men det betyder ju att det inte bara var en stor vattenförlust det gällde, utan att jag har gått ner det nu.

Tyvärr minns jag inte exakt vad jag vägde i måndags morse. Men jag tror att det var minst 73,5 kg (även om jag anger min startvikt som 73, för att ta i i underkant). Det innebär att jag blivit av med runt 2,5 - 3 kg på 6 dagar! Vi får se vad jag väger imorn bitti, för då har det gått en hel vecka!

Jag har en liten bekännelse att göra förresten...
Jag åt fem pepparkakor igår! Det var inte bra. Men jag skippade min sista och femte pulverpåse för dagen, för att kompensera något.
Men det är bra att inte ge sig själv för stora förbud heller, då kan man bli väldigt fixerad. Det var lördag, jag var hungrig och hade inte ätit något annat än pulver på nästan en vecka. Idag är det nya tag!

Full av energi

Glömde skriva igår om hur mycket energi jag helt plötsligt hade. Jag märkte en stor skillnad från dagarna i början av kuren. De två första dagarna var jag lite hängig, grining och hungrig. Den tredje och fjärde var jag fortfarande hungrig, även om det började avta. Jag var dessutom något flummig, lite som man blir när man är övertrött. Igår, den femte dagen, hade jag ett överskott av energi och var på hur gott humör som helst. Hungern var heller inte ett problem!

Det är så skönt när det vänder, klarar man bara de första dagarna att följa kuren strikt så går resten så himla mycket lättare sen!

Dagens invägning -0,6 kg från igår!

Nu går det fort minsann. Vågen stannade på 70,6 kg nu imorse. Fast jag tror att en del av viktnedgången är vatten, för jag är något törstig och torr i munnen. Men det känns ändå bra. Nära 3 kg kan ju inte bara vara kolhydrater och vatten? Känns bra att ha kommit såhär långt på bara 5 dagar med kuren!

Tycker för övrigt att det börjar kännas och synas lite att något kilo försvunnit. Man får ju ha byxorna som måttstock och jag tror att jag kan behöva gå ner en storlek snart.

Nu är det också bara 2 dagar att avklara innan jag har kört en hel vecka. Jag har ju bestämt mig för minst 2, men jag skulle väldigt gärna vilja klara av 3! Varför inte köra när man ändå är igång? Det är ju början som är värst, när man väl kommit igång är det rätt lungt. Förutom några svaga stunder med fantasier om mat. Mat är väldigt gott och mycket av ens liv går ut på att laga och äta mat, framförallt med andra människor. Det är en stor bit av det sociala livet. Men att kunna gå ut utan att känna ångest över att klämma ner mig i en tight klänning kommer i och för sig också ge en del för det sociala livet!

Tips på kaffesmakande pulvershake

Jag älskar kaffe och dricker det för att det är gott, inte för koffeinets skull. Känns inte som att det biter så mycket på mig längre. Problemet för mig under pulverdiet är att jag inte kan dricka mjölk, då jag får inte äta eller dricka något annat än pulverpåsarna och vatten. Men en kopp kaffe innehåller ytterst få kcal och är ok enligt mig. Koffein ska ju dessutom kunna höja förbränningen. För att kunna dricka mitt kaffe utan att behöva dricka det svart gör jag följande blandning i min Nutrilettshaker:

1,3 dl kallt vatten
En påse Nutrilett Mocca Shake
Resten fyller jag upp med kaffe

Detta är helt klart drickbart och fungerar bra som frukost. Man får experimentera lite med mängden kaffe och vatten för att hitta den mixen som passar en bäst. Tyvärr är pulvret något sött. Är inte så förtjust i socker i kaffe. Men det hade kunnat vara värre!

VLCD - Dagens invägning

(Skrev detta imorse men hann inte posta)

Idag stod vågen på 71,2 kg. Vilket innebär att det går neråt i alla fall! Det är ju 0,5 kg bara sen igår. Minst 1 kg har jag nog blivit av med om man räknar bort över ett kilo som vatten- och kolhydratvikt. Det är inte väl inte så illa pinkat på fyra dagar?

Jag hoppas på att vara nera på 60-nånting innan nästa vecka! I bruttovikt i alla fall. Netto får man väl se vad det hamnar på efter att kuren är slut och man fyllt på med lite kolhydrat- och vattenreserver. Min önskan är att gå ner lite över 2 kg/vecka netto, alltså när man räknat bort vattnet och kolhydraterna som försvinner temporärt under kuren.

Jag har räknat ut att det är fullt möjligt om man utgår från att jag normalt förbrukar 2700 kcal/dag. Jag får i mig ca 550 kcal/dag. Det gör att jag ligger på ett underskott på 15 050 kcal/vecka. Ett kilo fett består av 7000 kcal. Alltså är 15 050/7000 = 2,15. Vilket innebär att i teorin så kan jag bli av med 2 kg fett på en vecka. Får se hur det fungerar i praktiken dock..

Mina mått att utgå från

Som jag skrev i inlägget innan så är det synd att jag inte tog mina mått i måndags morse när jag började. Men jag tror inte att det har hänt så stora saker på fettfronten på enbart tre dagar, även om magen må vara något mer tömd.

Detta är i alla fall något att utgå från som jag kan jämföra med lite längre fram under kuren. Måttbandet säger trots allt mer än vågen!

Mina mått den 19/1:


Höger överarm: 33,5 cm
Vänster överarm: 33,5 cm
Byst: 99 cm
Under byst: 81 cm
Midja: 74,5 cm
Mage: 94 cm
Stuss: 106 cm
Höger lår: 64 cm
Vänster lår: 62 cm

Dagens viktnedgång

Vägde in mig på 71,7 kg idag. Så det går ju neråt, om än det må vara vatten och kolhydratvikt.

Men efter idag bör jag ju ha tömt de reserverna och vikten jag går ner bör ändå vara "riktig" viktnedgång. Eller?

Tänkte ta mina mått alldeles strax. Synd att jag gör det såhär flera dagar in på kuren, men bättre nu än senare i alla fall. Lägger upp dem i ett inlägg efter detta.

Bjussar på ännu en bild av Candice Swanepoel. Hon är både vackert och sjukt snygg! Att ha en kropp som hennes vore drömmen.. Kanske jag kan komma i närheten i alla fall? Vad generna har gett en kan man ju inte ändra på, men att bli slim och fit ska jag väl klara av!

Nytt år = Nya (bantar)tag!

Hade en jobbig höst som gjorde att allt med vikten hamnade i relativt låg prio. Började äta en massa onyttigheter. Vilket i sin tur resulterade att jag gick upp all den vikten jag blev av med. Vilket är något surt! Men nu så tänker jag inte dalta med det, utan det är dags för nya tag!

I måndags (16/1) började jag på en ny pulverdietkur som jag tänkte försöka köra på i hela två veckor, minst två i alla fall. Efter det tänker jag sätta igång med träningen.

Tror att vågen stod på ca 73,5 kg när jag vägde mig i måndags morse, men eftersom jag inte vägt mig innan så har jag inte så stor koll på mer exakt vad jag låg på, eftersom det kan diffa en hel del från dag till dag. Idag, onsdag, väger jag i alla fall 72 kg pga att jag tömt kroppen på kolhydrater som i sin tur bundit vatten som jag nu är utan. Så jag skulle väl tippa på att mitt utgångsläge är 73 pannor. Precis som förra gången.

Än så länge har kuren gått bra. Eftersom jag gjort detta en gång innan så var jag mentalt förberedd på vad det innebär. Det är ganska så pyskiskt krävande att gå igenom då kroppes högsta prioritet är att få i sig mat. Man får en hel del matfantasier med andra ord och saker man inte var särskilt förtjust i innan kan te sig väldigt delikat. Men det är bara att stå emot och försöka slå ifrån sig alla tankar på mat, även om det är svårt då man blir påmind om det vart än man går.

Men det är eyes on the price som gäller! Ändamålet helgar medlen.

RSS 2.0