Det går bra nu!

Vägde 62,4 kg imorse. Har f.ö mens, så jag hoppas nåt hekto till försvinner när den är över. Känns najsigt iaf! Hoppas på att väga 62 kg till 1:a okt.
 
Jag gav mig ut och sprang 7 km igår, trots mörker och ruskigt väder. Lite läskigt att springa ute i spåret efter kl 19 en fredagkväll, man är rätt ensam då. Men även om jag tycker det är läskigt, så går det jäkligt bra att springa i mörker. Man upplever inte tid och rum på samma sätt som när det är ljust. Det går lite lättare tycker jag.
 
 

Weird

Vägde "bara" 62,6 kg imorse. Skumt!
 
Sprang iaf över 8 km igår. Tog i som fan, har träningsvärk i vaderna och det brukar jag aldrig få av löpning längre. Gav mig ut trots att det var mörkt och kallt. Damn proud! :)

Idag har jag satt i mig två och en halv fralla med charkuterier på (vildsvinssalami och väddöskinka, mums!). Körde "gofrulle" på jobbet med en kär kollega som fyllt år. Tyckte jag att vi var värda en dag som denna! Tänkte väl kanske ta och ge mig ut i spåret och sona synden nu. Sen blir det yollibox och tvmys! Så sjukt goda och kalorisnåla <3
 

Tillbaka igen!

Dagens vikt: 63,6 kg
 
Jag har haft ett litet uppehåll i kaloriräkningen sen i lördags. Börjar idag igen. Jag har dock mens och käkade två tortillas ganska sent igår kväll, så förhoppningsvis väger jag mindre. Jag har varit nere på 62,5 och t.o.m 62,1 en gång denna vacka, men då har jag förvisso varit rätt tömd på mat och vatten.
 
Nu tänkte jag i alla fall ta tag i det här igen. Det blir väl inte 61 kg senast den 1:a, men utan mensvikt så kanske jag kan nå 62 iallafall! Huvudsaken är att det går neråt, och framförallt inte uppåt!
 
 
 
 
 

Lite krasslig

Dagens vikt: 62,5 kg
 
Idag väger jag nog så lite för att jag har brist på mat och vätska i kroppen.

Jag har slarvat lite med att räkna kalorierna de två sista dagarna när jag varit krasslig. Men jag har inte varit över 1600 iaf. Jag har inte ätit så mycket mat, men det jag stoppat i mig har varit lite onyttigt och kaloririkt.
 
Just nu så håller jag på och bakar ett bröd som jag fått från den här bloggen -> http://westmanshanna.blogg.se
Får se hur de blir! Har tagit mig tiden att räkna ut hur många kcal de innehåller. Jag la till 1/2 dl rågsikt (råkade ta lite för mycket kvarg tror jag) dock. Det blev 691 kcal för allt och 173 per macka.
 
 

Sjukt

Dagens vikt: 63 kg
Gårdagens kcalintag: ca 1650
 
Har lite svårt att avgöra kalorierna för igår, men så ni vet så tar jag alltid i lite i överkant så jag inte lurar mig själv. Jag åt i alla fall över "budget" och det tillät jag mig göra, då jag känner att jag håller på att bli sjuk. Samt för att jag inte åt nåt extra i förrgår knappt då jag var ute på en runda som förbrukade över 650 kcal. Så det känns ändå ok, även om jag gärna hade sett att jag landat på 1400.
 
Jag tror inte att jag kommer kunna träna idag heller då jag har ont i halsen och känner mig mossig i huvudet. Jag har 1 mil kvar att avverka denna vecka dock. Men förhoppningsvis kanske jag kan springa på fredag om jag mår bättre, och om jag inte har något inplanerat (?). Annars får jag se till att köra milen på lördag förmiddag!
 
 
 
 
 

Mina mått den 17/9

Min vikt: 
63 kg
 
Mina mått:

Höger överarm: 30 cm
Vänster överarm: 29,5 cm
Byst: 94 cm
Under byst: 75 cm
Midja: 67 cm
Mage/höftben: 86 cm
Stuss: 98 cm
Höger lår: 59 cm
Vänster lår: 57 cm

Glömde posta detta inlägg igår!
Men här har ni i alla fall mina nuvarande mått. På 10 dagar har jag gått ner 6 hekto och minskat lite i överarmar, midja och stuss. Det ser inte ut att vara stor förändring. Men det är svårt när man punktmäter. Kroppen har ju lite större yta än den jag mäter så att säga... Jag tror att jag har tightat till mig en del iaf.

Nöjd tjej

Dagens vikt: 63 kg
Gårdagens kcalintag: ca 1510
Gårdagens träning: 1 mil löpning (förmodadförbrukad energi 650 kcal)
 
Jag är faktiskt mycket nöjd med att ligga på 63.
 
Igår när jag gick å la mig nojjade jag över att "imorn kommer jag väga jättemycket!". Detta pga att jag åt en rejäl middag rätt sent. Hade gjort pannbiffar med rödkålssallad. Jättegott och mättande för övrigt, och ganska så kalorisnålt dessutom. Kanske slänger upp receptet sen! I alla fall så var jag beredd på att väga en hel del för att jag fyllt upp magen. Men tji fick jag! Jag vägde "bara" 63 kg.
 
Jag sprang en mil på dagen. Det är jag också nöjd med. Även om jag inte sprang den i ett sträck. Var ute i skogen och det va rätt blött på alla stenar och rötter så jag fick traska en del, men då stängde jag av min garmin så promenad räknades inte.
 
 

Keep going

Dagens vikt: 63 kg
Gårdagens kcalintag: ca 1400 kcal

Det går neråt iaf, även om jag gärna hade legat på 62,6 kg som vågen sa innan!

Jag är rädd att jag inte ska nå mitt delmål som är 61 kg om två veckor. Men det är bara att kämpa på! Det är ju fullt möjligt! Förbruka 7000 kcal mer än vad jag sätter i mig i veckan. Håller jag bara mina 1400 kcal och plussar bara på 100-200 kcal extra då jag sprungit så ska det nog gå vägen ska ni se! Sen så är inte vikten det viktigaste. Det handlar om formen. Man kan väga 61 kg och se pluffsig ut och man kan väga 61 och se fit ut. Så vågen är inte vad som deffinerar ens kropp, utan den är mest en indikator och ett mätverktyg. Jag får inte glömma det.

Nej nu ska jag ut och springa!Bakslag

Dagens vikt: 63,2 kg
Gårdagens kaloriintag: ca 1500 kcal
 
Jäkla skit. Är tillbaka på samma vikt som i torsdags. Hoppas på att det går nedförs igen, det är ju svårt att avgöra viktnedgång från dag till dag. Man måste mäta över en längre period. Jag känner mig i alla fall smalare. Det är det viktigaste. Och imorn ska jag ta mina mått!
 
Tycker för övrigt att jag har skött helgen bra, förutom att jag inte har sprungit eller tränat nåt. Det är väl veckans miss, så att säga. Men nu är det måndag och det är dags för nya tag och nya möjligheter!
 
 

Lördagsmys

Dagens vikt: 62,6 kg
Gårdagens kaloriintag: ca 1500 kcal
 
Vet inte riktigt om jag litar på vågen ännu.. Men jag antecknar ändå vad den säger. Tror att jag väger snarare 63 kg.
 
Var ute och käkade igår. Blev en ceasarsallad (utan bacon och krutonger). Åh, det är så gott! Drack 3 glas rött. Är nöjd över att jag höll mig på mattan med kcalintaget ändå. Idag kommer jag att gå över kaloribudget något, med en 200 kcal iaf. Ligger på 1200 kcal än så länge och håller på att tillaga lite kyckling som jag ska äta med sallad och gurk- och creme fraicheröra. Tänkte ha filmmys med pöjken. Kanske unnar mig en kopp te också. Det är ju ändå lördag!
 
Blev ingen löprunda idag då jag kom hem rätt sent och var lite väl hungrig för att jag kände att jag skulle palla. Har lovat mig själv att masa mig upp och springa imorn bitti istället. Är bara 6 km kvar som jag måste springa denna vecka för att hålla mitt eget löfte om minst 2 mil i veckan de första veckorna. Nemas problemas!
 
 
 

Overkligt bra resultat

Dagens vikt: 62,5 kg
Dagens midjemått: 68 cm
Gårdagens kaloriintag: ca 1550 kcal
Gårdagens träning: 7 km jogg (förmodad förbrukad energi: 370 kcal)
 
Jäklar i min låda, skiljer 7 hg i vikt från igår. Hoppas verkligen att det stämmer också! Att jag inte bara är tömd på kolhydrater och vätska. Men jag käkar rätt mycket kollisar ändå, lite för mycket t.o.m. Och vatten dricker jag i mängder.
 
Min löprunda igår gick inte så bra. Hade så jäkla ont i benen från gymmet och squatsen så jag fick ta det rätt lugnt. Typiskt nog så släppte det precis när jag var på väg hem. Eller så var det kanske min kropp som var mycket angelägen om att få komma hem igen? Har sjukaste träningsvärken i lår och rumpa idag iaf!

Lyckats med 0,5 kg "viktras" under dagen

Vägde mig nu och vägde "bara" 62,7 kg. Wierd... Kanske är tom på föda/vätska?
Har druckit flera liter vatten, men inte käkat så mycket iofs. 200 g keso, en banan, 2 kokta ägg och en naturdietbar. A ja, får se vad jag väger imorn. Hoppas på 63 iaf! Ska tappa i snitt 1,43 hg om dagen om jag ska gå ner 1 kg/vecka.
 
Tänkte ge mig ut på en 8 kilometersrunda snart. Har lovat mig själv att springa minst 2 mil i veckan och i tisdags sprang jag 7, så jag har 13 kvar kvar. Då behöver jag bara köra en halvmilare på fre eller i helgen.
 
Men först så ska jag städa!
 
 
 

Med delmål i sikte

Dagens vikt: 63,2 kg
Gårdagens kaloriintag: ca 1550 kcal
Gårdagens träning: Lite gymning plus 100 squats
 
Jag är så nöjd över att det går neråt! Dieten går också super, ingen hunger här inte. Igår så blev jag dock bjuden på lunch och käkade ute. Blev nån sallad med bulgur och räkor. Uppskattade det till 550 kcal, borde vara safe eller hur? Är jättesvårt att avgöra när man käkar på restaurang!
 
Det känns som att jag har möjligheten att nå mitt delmål som jag satt ut, att väga max 61 kg 1:a oktober. Då har jag 2,5 v på mig att gå ner 2,2 kg. Äter jag max 1400 kcal när jag inte tränar, och 1600 kcal när jag tränar så bör jag i teorin tappa 1 kg i veckan. Jag funderar på att ge mig själv en hårförlängning som present om jag klarar det.
 
Mitt nästa mål är att väga 58 kg till resan jag och min pojkvän ska göra i slutet av oktober/början på november! Jag har aldrig rest så sent på året, tänk att få vara smal, snygg och brun då! Vilken lyx, vilken känsla!
 
 
Snacka om bra morötter va?! Bara att bli fit är ju fantastiskt nog! ;D
 
 
 

Det verkar vända!

Dagens vikt: 63,5 kg
Gårdagens kcalintag: 1549 kcal
Gårdagens träning: 6 km löpning (förmodat förbrukad energi: 414 kcal)
 
Det känns som att det börjar gå åt rätt håll nu! Är nöjd med gårdagen.
 
Gav mig ut och sprang tillslut, fastän jag inte alls hade lust till det. Blev påmind om fördelarna med att springa när det är mörkt. Det är mysigare, man märker inte av sin egen trötthet lika mycket och det går lite snabbare för att man är lite småskraj under vissa bitar.
 
Jag åt en ordentlig middags dessutom. 100 g kyckling som min sambo tillagat i ugnen, med lök och grönsaker till, samt tzatsiki. Sen så hade han bakat bröd dessutom, så det blev 45 g av det plus 10 g ost. Så det var inte så att jag skippade mat på kvällen och är utan mat i magen nu.
 
Jag känner mig smalare. Det kanske inte skiljer så mycket. Men ett, två kilo fett gör verkligen mycket på min kropp. Jag kanske inbillar mig, men jag upplever i alla fall att jag magrat något.
 
 
 

Det är bara att nöta på

Dagens vikt: 63,8 kg
Gårdagens kaloriintag: 1358 kcal
 
Känns bättre än igår med vikten, men jag hade velat ligga på 63 kg åtminstone. Vill så gärna bli av med de där 6 kilona som ligger och spökar! Men det är bara att nötanötanöta. Det är inte lätt, men jag vet att det är värt det.
 
Lycka vore att komma ner på min "trivselvikt" på ca 60-61 kg igen. Då känner jag min smal och fräsch. Lovehandlesen är borta och en tight klänning sitter bra liksom. Mitt mål är att vara där om 3 veckor! Det är alltså 2,8 - 3,8 kg på 3 v. Bör gå att fixa, right?!
 
 
 

Räkna ut din energiförbrukning

Hittade en rätt bra sida för att räkna ut ens basala och totala energiförbrukning. Den utgår från den välbeprövade Harris-Benedict-ekvationen.
 
Själv så siktar jag lågt för att inte överskatta min energiförbrukning. I själva verket har jag en mycket mer aktiv vardag och arbete.
 
Jag tog:
8 h resting
10 h very light
6 h light
 
Då landar jag på:
1451 BMR (Calories)
846 Activity (Calories)
2297 Total Calories
 
Vilket visar att jag uppskattat min miniminivå på energiåtgång rätt väl. Har ju som sagt räknat på 2300 kcal/dag lite grovt. Då tar jag inte hänsyn till träning som är energiförbrukning utöver detta. Känns även rätt vettigt att jag siktar på att käka 1400 - 1500 kcal dagar jag ej tränar, och ca 200 - 300 extra då jag gör det.
 
I teorin bör jag gå ner ett kilo i veckan. Men det gör jag ju inte, för viktnedgång fungerar inte alltid i praktiken som det gör i teorin. Kroppen är ju som bekant lite knepig.

Nedslag

Dagens vikt: 64,2 fucking kilo
 
Igår vägde jag liksom 63,2. Suck.
 
Har varit ute i helgen, så gårdagens vikt var väl inte att lita på. Men tänker att 63,6 känns ändå rimligt. Har försökt att äta hyffsat nyttigt, inte vräkt i mig massa skit trota att det vart helg. När jag är ute dricker jag bara rödvin typ. I det ska det vara 70 kcal/1 dl tydligen. Så säg att det är 1,5 dl i varje glas, då blir det 105 kcal. Man kanske sätter i sig max 10 st (?). Då är man uppe i 1050 kcal. Och jag har max käkat 1400 kcal i föda, dvs jag ligger på min normala förbrukning.
 
Igår var jag då lite bakis och åt exempelvis:
Scones ca 200 g (vägde tyvärr ej men bakade halva receptet ur Vår Kokbok och delade på två med min sambo)
Svartvinbärsmarmelad 1,5 msk
2 koppar kaffe med totalt 180 g 3% mjölk
En liten bit knäcke med ost
En skål linssoppa
8 bitar sushi
 
Enligt shape up bör detta bli ca 1500 kcal.
 
Vad ska jag göra?

Mina mått den 7/9

Min vikt: 
63,6 kg
 
Mina mått:

Höger överarm: 30 cm
Vänster överarm: 30 cm
Byst: 94 cm
Under byst: 75 cm
Midja: 68 cm
Mage/höftben: 86 cm
Stuss: 98,5 cm
Höger lår: 59 cm
Vänster lår: 57 cm 
 
Det jag noterar är att jag är större på midjan och under bysten än vad jag var den 6/3 2012 då jag vägde 64,9 kg. De andra måtten är dock samma eller mindre. Kan även vara värt att jämföra med den 20/3 2012 då jag vägde 61,7 kg. Jag antar att det beror på att jag inte tränat lika mycket nu som då. Svårt att sia om! Men det är intressant att vågen inte alltid talar samma språk som måttbandet.

Missar midjan

Dagens vikt: 63,8 kg
Dagens midjemått: -
Gårdagens kaloriintag: Ca 1540 kcal
Gårdagens träning: 8 km löpning
 
Glömmer hela tiden mäta midjan innan frullen, suck.
 
Jag väger iaf mindre idag, men misstänker starkt att det beror på att jag inte åt nåt knappt efter lunch och framåt kvällen. Plus att jag sprang och har inte druckit så mycket vatten. Är väl rätt tom på insidan, med andra ord.
 

Kampen fortsätter

Har käkat för 1400 kcal idag än så länge. Borde eg inte äta mer, men skulle vilja ha nåt i magen. Har inte ätit sen i eftermiddags.
 
Jag tog mig runt på min 8 km löprunda iaf. Blev ingen rekordtid, 49:45, men det är bättre än inget iaf! Promenerade 15 min också. Räknar på att ha förbrännt ca 560 kcal.
 
Nu ska jag se film. Tänkte nog äta ett ägg och en kopp te med sojamjölk. Adderar ytterligare 140 kcal.

 
 

Står och stampar

Dagens vikt: 64,6 kg
 
Har inte räknat vad jag åt igår eftersom jag lunchade ute. Men jag satte iaf i mig ca 300 g minikeso, 2 bananer, 10 g granola, 170 g 3% mjölk, 2 kikärtsbiffar med tomatsås, ca 2 potatisar och kikärtsröra, sallad, en wasa sandwich, en bit knäcke med ost och en kopp te. Bör inte ha blivit över 1400 kcal.
 
Blev ingen löprunda igår, var för trött och det var så mörkt ute. Idag tänkte jag skynda mig hem så jag hinner ut på en 8 km i skogen.

Det går i alla fall neråt

Dagens vikt: 64,5 kg
Gårdagens kaloriintag: ca 1600 kcal
 
Hoppas starkt på att ett kilo är mensvikt, annars blir jag sur.
 
Igår sprang jag 5 km och tog sedan även en 8 km lång promenad i skogen med min vän och hennes hund. Uppskattar att jag förbrukade 700 kcal totalt.
 
Tänkte ta en runda nu när jag kom hem, men det känns lite för sent och jag är trött. Kanske hoppar till imorn istället. Ska överväga saken noga i cirkus en kvart till.

Varför? Därför!Konstiga kropp

Dagens vikt: 64,9 kg
Dagens midjemått: 68,5 cm
Gårdagens kaloriintag: Ca 1323 kcal
Gårdagens träning: -
 
Inte lika illa som igår iaf. Min pojkvän, som också fjällvandrade, väger mer än innan även han. Han har även noterat att byxorna stramar åt, men inte i midjan utan mitt över låren och vaderna. Så kanske musklerna är vätskefyllda? Jag har ju även mens. Så än finns hopp! Bara jag kommer ner till 63,5 kg ish när mensen är slut så är jag nöjd!
 
Jag har räknat ut att vi gick i säkert minst 23 timmar totalt. Om jag räknar på att jag väger 64 kg och tar det som "vandring, medelterräng" (vilket är en underdrift) så har jag förbrukat ca 9344 kcal. Räknar jag med att jag hade ca 10 kg packning på ryggen och då väger 74 så blir det 10804 kcal. Värt att notera är att 1 kg fett är ca 7000 kcal. Det vill säga, jag bör ha i teorin gjort av mig med 1,5 kg fett bara genom aktiviteten. Lägg där även till att jag levde på ca 1500 - 2000 kcal mat om dagen, vilket är ett underskott för mig. Om jag skulle ha "en stillasittande vardag" (vilket jag ej har) räknar jag på att jag förbrukar ca 2000 - 2300 kcal.
 
Så, skulle jag ha gått upp 1,5 kg så skulle jag inte bara ha stoppat i mig 10500 kcal utöver min normala förbrukning, utan även de extra cirkus 10000 kcal jag förbrukade under vandringen. Det är alltså ca 20000 kcal i överskott! Så om jag lever på plusminusnoll 2200 kcal om dagen säger vi. Så under 9 dagars tid skulle jag ha käkat 2200 kcal + 2220 kcal extra om dagen. Det känns inte rimligt att jag skulle lyckats få i mig 4500 kcal om dagen... Framförallt inte när jag vet att jag bara åt max 2000 kcal 4 av de 9 dagarna.

Irriterad...

Dagens vikt: 65,3 kg
 
Jag vet att jag har mens och väger mer pga det. Men jag blir så irriterad. Har haft semester i 1 vecka och innan jag for vägde jag 63,3 kg. Jag måste seriöst va den enda i världen som går upp i vikt av att fjällvandra! Visst, de fyra fem dagarna efter var väl inte världens nyttigaste, men inte brutalt onyttiga heller. Förutom lördagen då det var kalas. Men man kan ju inte gå upp 2 kg på 5 dagar, synnerligen inte efter att man vandrat 7,5 mil över fjället och levt på begränsad föda i 3 dygn precis innan ? Jag hade det på känn dock. Min kropp är så skum...
 
Gaaaaah.
 
Bara att köra vidare!
 
 

RSS 2.0