Jäkla våg

64,8 kg idag, det är ju helt horribelt..!
 
Jag hoppas hoppas hoppas att det är mensvikt som släpper snart! Jag känner ju mig inte hela 2,5-3 kg fetare ? Lite av det är även den ganska rejäla portionen fiskgryta som jag åt vid 21 igår. Jäkligt gott och bara ca 350 kcal.
 
Om vi ska fokusera på de bra bitarna så höll jag mig inom mina 1500 kcal igår utan problem, samt sprang 7 km vilket genererade ytterligare 400-500 kcal förbränning. Var iofs hemma och tog det lugnt hela dagen så ska inte räkna allt för högt med dem. Det går i alla fall bra med att köra 7 km om dagen. Kommer dock göra ett uppehåll eventuellt över helgen. Antingen fre-lör eller lör-sön, beroende på vad som sker. Men 5 x 7 km på en vecka är väl inte illa pinkat? Blir 3,5 mil. Kanske ska sätta det som standard! Utökar jag rundan med 1,5 km behöver jag bara springa 4 ggr. Problemet är att de är så mörkt, och jag vill helst springa i upplyst spår :P
 

Skum vikt :S

För ca 10 dagar sedan vägde jag 61,6 kg. Det var precis innan mensen, och jag tyckte jag vägde mycket. Jag fick min mens nu i måndags (21:a). Dagen efter, alltså tisdagen, vägde jag kanske 62,6 kg. På onsdagen vägde jag nog 61,8. Sen tors-fre 62-63 nåt. På lördagen var jag uppe på 63,9, söndag 64,2 och igår måndag 64 kg.
 
Idag vägde jag 63,8 kg. Även om det är på väg neråt så ger det mig PANIK! Min mens borde vara över idag eller imorn. Hur länge bär man på "mensvikt" och hur mycket kan man gå upp egentligen? Jag vet att jag inte levt perfekt de senaste 2 veckorna, men SÅ illa kan det väl inte va att jag har gått upp ca 2,5 kg? Jag kan leva med att jag väger max 62 (men helst inte då..). Att jag nästan väger 64 känns helt sjukt!
 
Jag tror att jag har en hel del kollisar i kroppen då jag gått bananas på havregrynsgröt, så jag ska dra ner på den. Började räkna kcal med shape up igen också. Har även satt som mål att springa 7 km om dagen (vilket jag gjort sedan i lördags). Ska ju på semester om nästan 2 veckor! Vill verkligen va i form då..! Det här är inte kul.

Back on track

Var nästan vecka sedan jag skrev nu. Det har varit lite on hold. Var ute i lördags, så i söndags var jag lite lame och pallade inte bry mig så mycket, lika så i måndags. Men jag har inte överätit nåt, bara inte tänkt så mycket på hälsan. Jag tog mig ut och sprang igår iaf, så nu är jag på banan igen! Väger dock 61,6 kg idag och det tänker jag skylla på att jag ska ha mens om någon dag. Men det kan även bero lite på att jag fyllt på kolhydraterna i kroppen.

Sweet tooth

Dagens vikt: 61,4 kg
 
Tröck i mig 10 bitar sushi igår kring 20. Tror att de ligger och myser nu i magsäcken!
 
Annars går det bra, jag har hållt mig till en bra kost och kommit igång med min löpning riktigt bra. Tycker det är asnajs att springa när det är mörkt ute. Förbättrar hela tiden min hastighet. Har inga problem att knyta på mig dojjorna, trots att jag är trött. En annan sak som är kul är att folk man inte träffar så ofta uppmärksammar att jag blivit smalare :) Hade en tight klänning på mig på krogen i lördags, som visade upp det mesta hehe.
 
Jag har för övrigt en teori att ägglossning är lite halvt som mens, man blir mer hungrig och sötsugen, samt att man binder lite mer vatten och blir något svullen. Har fått för mig det iaf! Tyckte mig märka av det igår. Någon annan som reflekterat över det? Igår dök iaf ett sötsug upp vilket resulterade i några kakor och choklad. Men vaffan, jag tänker inte låta ett litet bakslag dra ner mig. Som jag skrivit tidigare så försöker jag ha ett annat förhållande till mat nu och inte förbjuda mig själv något. Så länge som jag har hyffsad koll och tränar så funkar det för mig. Det gör dessutom att jag gör vettigare val och vill äta hälsosammare av bara farten. Sötsuget lyser med sin frånvaror, bortsett från igår då.
 
Idag har jag laddat upp med en GRYM frukost. Fiberhavregrynsgröt med banan, osötad mandelmjölk, lite frön och torkade bär samt ett kokt ägg. Ska ut och rocka löpspåret lite senare :)
 
 
 

Weekend warior

Vägde 61 kg idag, men jag vet inte hur korrekt vikten är? Var lite halvt ute i fredags och i lördags var jag också ute. Så vätskebalansen är väl inte den bästa. Plus att all min föda igår bestod av en halv pizza och en colaburk :P

Äntligen fredag!

Dagens vikt: 61,4 kg
 
Håller fortfarande tummarna för att dessa 4 hg ska "rasa" bort till helgen!
 
Jag är iaf väldigt nöjd med hur allt går just nu. Det går bra med maten, havregrynsgröt håller mig helt seriöst mätt en halv dag typ. Inget sötsug har jag heller. Jag äter dock vad jag vill inom rimliga gränser och även om jag inte räknar kalorier och väger allt nitiskt så har jag hyffsad koll att jag ligger inom ramen för vad jag bör äta. Löpningen går också jättebra. Älskar att springa i spåret i mörkret. Vilken adrenalinkick! Sänkte mitt medeltempo per kilometer med 15 sek igår.
 
Idag är det fredag och nu tar jag helg! Mitt fuskande kommer vara i form av vin då det kommer bli lite festande.

Som på räls

Dagens vikt: 61,3 kg
 
Kan knappt tro att det är sant. Väger ju ännu mindre idag!
 
Jag hade ju som mål att väga 61 kg den 1:a okt. Idag är det den 2:a och jag är 3 hekto ifrån. Känns ändå helt ok! Med lite tur kanske jag väger 61 till helgen? Sen är det inte långt kvar till målet! Värt att notera är att denna gången gör jag det utan att gå på VLCD-kur och käka pulver. Det är skönt. Visst, räkna kcal är rätt jobbigt. Man måste ha en våg och det är svårt när man käkar ute eller borta. Men när man hållt på så länge som jag så kan man göra en grov uppskattning ändå. Appen shape up är guld värd också. Nu så är jag faktiskt inte lika nitisk längre när det gäller mitt räknande, utan mycket kan jag höfta lite på. Iaf av grejer jag normalt brukar äta och har koll på.
 
Igår så sprang jag milen förresten. Det gick bra! Fantastiskt väder ute dessutom. Riktigt höstskog. Förbrukade nästan 700 kcal och enligt mina uppskattningar åt jag för 1500 kcal igår.
 
 

Exposed.

Sådärja! Här kommer utlovade bilder på dagsformen, som idag landade på 61,5 kilogram.
Var ett bra tag sedan jag lade upp några senast... Kan ju vara kul att ha något att jämföra med senare när jag gått ner mina ytterligare 4-5 kg :)
 
Ursäkta berget med träningsskor! Vi är aktiva människor i detta hushåll... ;)
 
 
 
 

Under 62 kg! Woop woop!

Dagens vikt: 61,5 kg
 
Så JÄKLA nöjd. Visst, jag åt inget efter kl 17 så jag är väl lite "tömd", men wtf, i värsta fall väger jag väl nåt hekto till. Jag är iaf under 62 pannor! Känns jättebra. Jag har f.ö börjat lära mig att äta havregrynsgröt. Gör på fiberhavregryn och serverar med hemgjort osötat äppelmos och osötad mandeldryck. Nästan inga kalorier alls och väldigt mättande!
 
Jag tog lite bilder idag också (tyvärr glömde jag mäta mig). Får se om jag lägger upp dem här ;)

RSS 2.0